Interim management team Duurzaamheid en Milieu Flevoland

15 november 2016

Flevoland: Grote milieu- en duurzaamheidsambities

Flevoland heeft grote milieu- en duurzaamheidsambities. De provincie houdt het niet alleen bij ambities maar is er ook hard mee aan de slag. Twee mooie voorbeelden:

1. Flevoland koploper windenergie
De komende jaren werkt de provincie hard om windenergie nog meer te benutten. De ambitie is om meer energie op te wekken met de helft minder molens, die ook nog eens beter worden ingepast in het landschap. Opschalen en saneren is de komende jaren het credo.

2. Duurzaam Lelystad Airport
Een ander mooi voorbeeld is 1 van de belangrijkste ontwikkelingen in Flevoland, Lelystad Airport. Ook hier voert duurzaamheid de boventoon. Zo is er een duurzame energievoorziening waarmee onder andere geparkeerde auto’s worden voorzien van elektriciteit.

Vischi Interim Management: Van Mobiliteit tot Duurzaamheid en Milieu

De afdeling Ruimte en Economie formuleert alle vormen van beleid van de provincie, dus ook op het gebied van Duurzaamheid en Milieu. Het adjunct-afdelingshoofd, verantwoordelijk voor de aansturing van deze beleidsterreinen, is door omstandigheden langere tijd afwezig. Nadat ViSchi een half jaar het interim-management voor het team Mobiliteit had verzorgd, vroeg de provincie ons om dat ook te doen op het taakveld Duurzaamheid en Milieu. Een grote verantwoordelijkheid.

Projectmanagement Mobiliteit

Ook voert Vischi Management en Advies het projectmanagement op twee belangrijke mobiliteitsvraagstukken:

  1. Bijdrage van Flevoland aan het MIRT-onderzoek Oostkant Amsterdam 
  2. Vergroten van de sluis Kornwerderzand.

Daarnaast helpen wij de Flevolandse agenda tot stand te brengen op het gebied van Smart Mobility en de Omgevingsvisie met het thema Regionale Krachten.

Kortom een mooie uitdaging in een boeiende omgeving! ViSchi is er trots op dat de provincie Flevoland haar deze belangrijke rollen toevertrouwt.

Bel voor meer informatie Martin Visser (06 13602506).

Naar het overzicht