Interim management team Mobiliteit Flevoland

19 maart 2016

Team Mobiliteit

De provincie Flevoland speelt een belangrijke rol op het gebied van Mobiliteit, waarbij bereikbaarheid,  leefbaarheid en veiligheid voorop staan. Deze zorg wordt inhoud gegeven vanuit een visie die juist op dit moment wordt herzien. Die visie wordt uitgewerkt in diverse beleidssporen die in samenhang worden samengebracht in het programma Mobiliteit en Ruimte. De provincie Flevoland is ook verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en wil dat dit zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de reiziger. Voor een deel wordt de zorg voor het stads- en streekvervoer gedelegeerd aan gemeenten (Almere en Lelystad), voor de rest ligt de uitvoering hiervan bij de provincie zelf.

Het team Mobiliteit van de afdeling Ruimte en Economie is verantwoordelijk voor het formuleren van het beleid op al deze terreinen, het programmeren van de daaruit voortvloeiende maatregelen en het regelen van alle zaken met betrekking tot het openbaar vervoer. Met ingang van 1 januari jongstleden heeft het adjunct afdelingshoofd, verantwoordelijk voor de aansturing van dit beleidsterrein, een andere uitdaging aanvaard waardoor een vacature ontstond. ViSchi is gevraagd om deze vacature op interim basis te vervullen.

Interim management

Mobiliteit is een dermate belangrijk thema dat er geen sprake mag zijn van discontinuïteit op welke manier ook. Behalve het adjunct afdelingshoofd heeft ook een aantal medewerkers nieuwe uitdagingen gevonden, dus één van de eerste opgaven lag in het op orde krijgen van de capaciteit van het team. Hiermee moest worden verzekerd dat de ambities op het gebied van Mobiliteit en de hiervoor beschreven taken en verantwoordelijkheden van het team kunnen worden waargemaakt. Daarnaast diende de aanhaking van de provincie in het regionale en landelijke overlegstructuur geborgd te worden. Mobiliteit is immers bij uitstek een thema dat niet geïsoleerd voor één gebied benaderd kan worden, het dient per definitie te worden beschouwd als deel van een netwerk. Dat geldt voor alle facetten en de teammanager Mobiliteit speelt een centrale rol op dit gebied. Al met al een mooie uitdaging in een boeiende omgeving!

ViSchi is er trots op dat de provincie Flevoland haar deze belangrijke rol toevertrouwt.

Bel voor meer informatie Martin Visser (06 13602506).

Naar het overzicht