Verlenging opdracht accountmanager Purmerend

19 februari 2016

Purmerend

De gemeente telt circa 80.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 24,52 km² (waarvan 0,65 km² water). De gemeente Purmerend maakt deel uit van de plusregioStadsregio Amsterdam. De stad is vooral geliefd bij forenzen. Sinds 2014 is sprake van een ambtelijke fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend, waarbij de gemeente Beemster vrijwel al haar zelfstandige taken uitbesteed aan de gemeente Purmerend via samenwerkingsovereenkomst met onderliggende dienstverleningsovereenkomsten door middel van een privaatrechtelijk constructie. De organisatie bedient daarmee in totaal circa 89.000 inwoners.

Accountmanager

Binnen het team Beheer & Verkeer van de afdeling Stadsbeheer vindt de inzet als accountmanager plaats. Beleid & Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van alle denkbare onderdelen in de openbare ruimte, van afvalinzameling tot en met riolering en wegen. De focus van het team, zowel bij het formuleren van beleid als in het dagelijks beheer, lag al in het meer en meer centraal stellen van de burger en het van buiten-naar-binnen-denken. Dit gaat verder verbeterd en uitgebouwd worden. Bewoners en andere stakeholders moeten steeds beter betrokken worden bij het beheer van de stad.

De functie van de accountmanager is tweeledig. In eerste instantie is de accountmanager het centrale aanspreekpunt voor vraagstukken die meerdere beheerdisciplines betreffen. Dat geldt zowel voor zowel interne afdelingen als externe organisaties en (markt-)partijen. Het kan hierbij gaan om woningbouwontwikkeling of herontwikkeling, waarbij de accountmanager als intermediair optreedt en de eisen die gesteld worden aan de toekomstige openbare buitenruimte inbrengt in het project. Daarnaast levert de accountmanager input voor het proces dat gevolgd moet worden, van initiatief- tot en met nazorgfase. De accountmanager verzorgt ook het contact naar bewoners-, buurt- en wijkgroepen die een relatie hebben met de buitenruimte.

Daarnaast is de accountmanager de interne opdrachtgever naar de teams Projectmanagement en Vormgeving - Advisering & Techniek, die gezamenlijk als intern ingenieursbureau opdrachten vanuit Beleid & Beheer uitvoeren. Het gaat hierbij om grootschalige projecten, waarbij meerdere beheerdisciplines betrokken zijn vanuit een wijkgerichte aanpak. 

Verlenging

De functie van accountmanager werd in het voorgaande jaar al vanuit ViSchi Management en Advies ingevuld, ViSchi is er trots op dat de gemeente Purmerend het vertrouwen in ons heeft vertaald in een verlenging van de samenwerking en ons ook voor het jaar 2016 wil inhuren voor deze spilfunctie in de organisatie!

Bel voor meer informatie over deze functie en onze ondersteuning Wilco van Schie (06 20 83 10 71).

Naar het overzicht