Ontwikkeling Vierde Kwadrant Kockengen

17 juni 2015

ViSchi Management en Advies levert civieltechnisch projectmanagement en advies aan Renward B.V. in de ontwikkeling van het Vierde Kwadrant in Kockengen.

Aanleiding

Renward wil circa 85 woningen realiseren in het zogenaamde 4e Kwadrant in Kockengen en heeft inmiddels de grondpositie daartoe verworven. De voorbereidingen zijn momenteel volop gaande, waarbinnen onder meer een studie wordt uitgevoerd door een stedenbouwkundige naar optimalisatie van het plan. Daarnaast dienen allerlei onderzoeken te worden uitgevoerd om de uitgangspunten voor de planrealisatie vast te stellen. In dat verband vindt ook intensief overleg plaats met de gemeente Stichtse Vecht, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht om de voorwaarden van deze overheden vast te stellen. Renward heeft ViSchi gevraagd om haar hierin te ondersteunen en van advies te dienen. 

Civieltechnische aspecten

Het overleg met genoemde instanties is voorbereid door ViSchi en is inmiddels opgestart. Behalve een inventarisatie van de gangbare technische eisen van de gemeente Stichtse Vecht zijn ook tal van plan specifieke zaken aan de orde gesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan, ook vanuit kostentechnisch perspectief, is de toe te passen methode van bouwrijpmaken. Om te voldoen aan de restzettingseis van de gemeente zal waarschijnlijk een voorbelasting moeten worden aangebracht. De technische uitwerking hiervan zal plaatsvinden in nauw overleg met de diverse betrokken overheden. Daarnaast zijn alle overige technisch-inhoudelijke aspecten van het bouw- en woonrijpmaken van de locatie op tafel gebracht. De constructieve grondhouding van de betrokken vertegenwoordigers van gemeente, hoogheemraadschap en provincie duiden erop dat in goed overleg kan worden gekomen tot consensus over alle technische eisen en uitgangspunten.

Planning

Renward wil de 1e paal van de 85 woningen slaan in september 2016. Rekening houdend met een naar verwachting minimaal benodigde periode van voorbelasting van 9 maanden, moet de uitvoering van het bouwrijpmaken in het begin van het 4e kwartaal van dit jaar starten. Hier zijn de voorbereidingen dan ook op gericht.

Bel voor meer informatie over dit project en onze activiteiten Martin Visser (06 13602506).

 

Naar het overzicht