Placemaking in Purmerend, een meerwaarde

17 juni 2015

De uitvoering van het herstraten van de Hark-, Schoffel- en Spadestraat in Purmerend gaat starten, een project waarin de meerwaarde van placemaking is benut.

Start uitvoering

Op 26 maart is het Definitieve Ontwerp voor de Hark-, Schoffel- en Spadestraat  vastgesteld door een deel van de Placemakers. Zij hebben hun handtekening onder het ontwerp gezet en daarmee bevestigd het ontwerp te steunen. In de daarop volgende periode is het ontwerp naar uitvoeringstekeningen vertaald en het werk is onlangs opgedragen aan de firma Germieco. De aannemer gaat nu starten en naar verwachting zullen de werkzaamheden tot en met oktober van dit jaar duren.

Meerwaarde placemaking

Behalve dat er middels placemaking een door de bewoners gedragen ontwerp voor het onderhavige project tot stand is gebracht, heeft de sociale cohesie in de wijk ook een impuls gehad. Dat uitte zich op 14 juni in een leuk evenement. Die dag organiseerde de opgerichte bewonersvereniging van de Hark-Schoffel-Spadestraat een burendag voor jong en oud. Het weer was niet helemaal ideaal, maar de gehele dag kan als een groot succes bestempeld worden! De dag begon met een grote schoonmaakactie en werd afgesloten met een buurt barbecue.

De doelstelling van de bewonersvereniging is, zoals zij zelf aangeven, het ondernemen van meerdere activiteiten voor het versterken van de leefbaarheid en sociale cohesie. Met de wijze waarop de burendag door de bewonersvereniging ingestoken is, hebben jong en oud een bijdrage kunnen leveren in de gezamenlijke schoonmaakactie, maar ook kunnen genieten.

Het werken werd beloond met speelactiviteiten zoals kanovaren, springkussen en voetballen. Dit alles werd begeleid door Spurd, eveneens een partner van de gemeente Purmerend.  De wijkagent was ook aanwezig en moest de politiewagen meer dan eens demonstreren.

Later reikte wethouder Hegger aan de jongeren een diploma met een kleine attentie uit en kon de gezamenlijke buurt barbecue starten.

Door deze dag te organiseren bracht de bewonersvereniging jong en oud bij elkaar, kregen zij diverse aanmeldingen van bewoners die mee willen gaan helpen en ontvingen zij nieuwe suggesties voor toekomstige activiteiten.

Zie voor meer informatie over placemaking onze speciale pagina onder Engineering en het eerdere nieuwsitem van 14 april 2015 of neem contact op met Wilco van Schie (06 20831071). Vanuit ViSchi Management en Advies is hij actief als accountmanager binnen het team Beleid & Beheer van Purmerend en vanuit die hoedanigheid de interne opdrachtgever voor dit project.

Naar het overzicht