Opdracht accountmanager Purmerend

01 januari 2015

De inzet als accountmanager vindt plaats binnen het team Beleid & Beheer, 1 van de 3 teams binnen de afdeling Stadsbeheer. Dat team is verantwoordelijk voor het beheer van alle denkbare onderdelen in de openbare ruimte, van afvalinzameling tot en met riolering en wegen. De focus van het team, zowel bij het formuleren van beleid als in het dagelijks beheer, ligt momenteel in het meer en meer centraal stellen van de burger en het van buiten-naar-binnen-denken. Bewoners en andere stakeholders moeten steeds beter betrokken worden bij het beheer van de stad.

De functie van de accountmanager is tweeledig. In eerste instantie is de accountmanager het centrale aanspreekpunt voor vraagstukken die meerdere beheerdisciplines betreffen. Dat geldt zowel voor zowel interne afdelingen als externe organisaties en (markt-)partijen. Het kan hierbij gaan om woningbouwontwikkeling of herontwikkeling, waarbij de accountmanager als intermediair optreedt en de eisen die gesteld worden aan de toekomstige openbare buitenruimte inbrengt in het project. Daarnaast levert de accountmanager input voor het proces dat gevolgd moet worden, van initiatief- tot en met nazorgfase. De accountmanager verzorgt ook het contact naar bewoners-, buurt- en wijkgroepen die een relatie hebben met de buitenruimte.

Daarnaast is de accountmanager de interne opdrachtgever naar de teams Projectmanagement en Advisering & Techniek, die gezamenlijk als intern ingenieursbureau opdrachten vanuit Beleid & Beheer uitvoeren. Het gaat hierbij om grootschalige projecten, waarbij meerdere beheerdisciplines betrokken zijn vanuit een wijkgerichte aanpak. Tenslotte zij vermeld dat voor de rol van de accountmanager een transitie naar de combifunctie programmacoördinator en contractmanager wordt verkend.

ViSchi is er trots op dat de gemeente Purmerend weer het vertrouwenin in ons heeft uitgesproken en ons ook voor het jaar 2015 wilde inhuren voor deze spilfunctie!

Naar het overzicht