VALOR: 20 à 30% hoger maatschappelijk rendement!

22 april 2016

Met gepaste trots presenteren wij VALOR, een door ons ontwikkelde methodiek die niet uitgaat van technische normen en niet is gericht op kostenreductie, maar op de burger en dus op publiekswaarden.

OPENBARE RUIMTE GEWAARDEERD

Beheerders van de openbare ruimte worden steeds vaker geconfronteerd met krimpende budgetten, het maken van beleidskeuzes en discussies over uitvoering en kwaliteitseisen. Tegelijkertijd is de burger steeds mondiger geworden, beschikt over meer zeggingskracht, kennis, weet de weg naar bestuurders te vinden en wil meepraten over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

VERHOGING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT MET 20 TOT 30%

Veel oplossingen hebben vooral oog voor kostenreductie, terwijl de waarde van de openbare ruimte stijgt naarmate burgers meer tevreden zijn. ViSchi heeft VALOR ontwikkeld waarmee wij methodieken en oplossingen bieden die zorgen voor een verhoging van 20-30% van het maatschappelijk rendement. Zo creëert VALOR meer waar(-de) voor uw geld!

Omslag in denken en werken

ViSchi helpt u graag om in uw organisatie een omslag in het denken en werken tot stand te brengen. Zo kunnen wij onze visie voor u naar een op maat gesneden beleidskader vertalen, maar wij zijn ook in staat het traject te verzorgen waarin wij de beheerders ondersteunen om zelf interactief met de burgers en het bestuur oplossingen tot stand te brengen. Onze aanpak creëert bij beheerders een omslag in denken ‘van normen naar waarden’, waardoor zij de publiekswaarde centraal stellen bij het beleid en de uitvoering van het beheer van de openbare ruimte.

Instrumenten

Behalve een direct toepasbare visie biedt VALOR een aantal instrumenten om het denken en werken vanuit het perspectief van de burger te ondersteunen, zoals Community Management en Placemaking. Daarnaast bieden wij een concrete methode om sociale en economische informatie te verbinden aan het beheer van het fysieke domein, om zo tot oplossingen te komen die de leefbaarheid en duurzaamheid van een wijk vergroten. 

Wilt u meer weten over VALOR en de aanpak van ViSchi om te leren kijken vanuit de burger? Neem contact met ons op voor een afspraak. Graag delen wij onze ideeën over de transitie van normen naar publiekswaarden met u en bekijken samen of ook voor u een rendementsverbetering van 20-30 procent haalbaar is.

Naar het overzicht