ViSchi steunt Cycle4Girls

04 december 2015

ViSchi Management en Advies stuurt dit jaar geen Kerstkaarten, maar heeft er voor gekozen om in plaats daarvan een goed doel te steunen: Cycle4Girls, een initiatief van Plan Nederland.

Plan Nederland

Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Want goed opgeleide, zelfstandige vrouwen staan aan het begin van een betere toekomst, voor hun kinderen en de gemeenschap

Cycle4Girls

ViSchi heeft er voor gekozen een deelnemer te sponsoren van het door Plan georganiseerde Cycle4Girls: een avontuurlijke fietstocht in Noord-Vietnam voor een betere toekomst voor meisjes daar. Het is een fietstocht van ruim 300 km door adembenemende landschappen tot diep in het noordwesten van Vietnam langs karakteristieke boomgaarden en theeplantages, dramatische karstkliffen en terrasvormige rijstvelden omlijst door grillige bergen. Door deze tocht veranderen de deelnemers met Plan de levens van meisjes in Vietnam!

Elke deelnemer zamelt € 3000 in voor projecten van Plan, die op een betere toekomst voor meisjes zijn gericht. Ze krijgen tijdens de reis ook de kans om het werk van Plan Nederland uit eerste hand te zien. Ze bezoeken enkele projecten van Plan waarbij ze de resultaten van hun eigen fondsenwerving kunnen zien.

Laurien Elion

ViSchi sponsort één van de deelnemers: Laurien Elion. Zij verwoordt haar motivatie om mee te doen zelf als volgt:

“Kan jij het je voorstellen dat je als meisje geen kans op onderwijs krijgt, puur omdat je een meisje bent? Ik niet! En daar ga ik verandering in brengen, maar daar heb ik jouw hulp bij nodig. In april 2016 ga ik 300 km fietsen door Vietnam voor deze meisjes. Met mijn eigen ogen ga ik deze situatie daar bekijken en het verschil proberen te maken. Ik kan wel geld gaan inzamelen voor iets wat ik nooit ga zien, waarvan ik geen idee heb hoe het geld terecht komt, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil de situatie zien, voelen en van dichtbij ervaren. Ik wil de meisjes ontmoeten en door middel van het geld wat ik heb ingezameld, deze meisjes een kans te geven om zich te ontwikkelen. Net zoals ik deze kans heb gehad in Nederland.”

Wij vonden die motivatie voldoende om haar te sponsoren. Vindt u dat ook? Volg de link hiernaast om naar haar fondsenwervingssite te gaan.

Naar het overzicht