Regio Randstad Vereniging Stadswerk

28 juli 2015

Met Eveline Kokx, lid van het Algemeen Bestuur, zijn wij mede-initiatiefnemer van de oprichting van een nieuwe regionale afdeling van de Vereniging Stadswerk.  Contact met Stadswerkers in de eigen regio is sneller en eenvoudiger te leggen en makkelijker te onderhouden door kortere reistijden en gemeenschappelijke thema’s die de gemoederen regionaal bezighouden. Juist in de Randstad is dat laatste aan de orde, dus reden genoeg voor dit initiatief.

Achtergronden en doelen

Het is de bedoeling om Stadswerkers van alle disciplines in de openbare ruimte aan te spreken om dit platform te benutten. Hiertoe putten wij inspiratie uit het gegeven dat 70% van al hetgeen wij leren in het werk tot ons komt. Het is dan ook buitengewoon interessant om die werkomgeving te verbreden met een netwerk dat alleen Stadswerk je kan bieden.

De mix van managers en professionals vanuit alle disciplines verhoogt de kansen om te kunnen afkijken van elkaar. Het platform wil vakgenoten op alle niveaus verbinden. Kijken in elkaars keuken leert ons veel en aangezien de keuken van de buren het dichtstbij is leidt dit tot de overtuiging dat er een krachtig en actief netwerk in de regio tot stand gebracht kan worden.

Het is de bedoeling om diverse activiteiten te initiëren. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan traditionele bijeenkomsten die je “als consument” bij kan wonen. Het is juist de bedoeling om interactie tussen de Stadswerkleden in de regio tot stand brengen, hetgeen zich zal uiten in ontmoetingen van allerlei aard. Soms zal een “open” bijeenkomst het geëigende middel zijn, maar er zullen ook ontmoetingen op andere leest geschoeid worden gefaciliteerd, zoals expertmeetings, projectteams, masterclasses en dergelijke.

Alleen een vraaggerichte benadering werkt dan, dus het is de bedoeling na de vakantieperiode actief op zoek te gaan naar de vraag c.q. behoefte die leeft onder de leden. Om het initiatief mede vorm en inhoud te geven en de omzetting van idee naar werkelijkheid mee aan te jagen is via een mailing een uitnodiging uitgegaan naar Stadswerkleden in de regio. Op de website van Stadswerk wordt ook aandacht besteed aan het initiatief (zie link rechtsboven).

ViSchi Management en Advies is actief lid van de Vereniging Stadswerk. Bel voor meer informatie over dit initiatief Martin Visser (06 13602506).

 

Naar het overzicht