Programma coördinatie Franeker Waddenpoort

10 april 2015

Op 1 april is ViSchi Management en Advies gestart in het project Franeker Waddenpoort, waar wij de projectcoördinatie namens de provincie Fryslân en de gemeente Franekeradeel invullen.

Franeker Waddenpoort

Franeker, Ster van de Elfsteden, wil zich ontwikkelen tot een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. De stad Franeker heeft als voormalige universiteitsstad, met haar historische binnenstad en ’s werelds oudst werkende planetarium, toeristen veel moois te bieden. Tegelijkertijd vormt Franeker de verbinding naar andere Waddenpoorten en parels in het omliggende terpengebied. Om Waddenpoort te worden, moet de stad over water en land beter bereikbaar worden. En beter zichtbaar zijn. De gemeente Franekeradeel heeft samen met de provincie Fryslân, Het Friese Merenproject, ondernemers en burgers het programma Franeker Waddenpoort gemaakt. Doel van het programma is om:

  • Franeker beter bereikbaar maken over land en water;
  • Meer toeristen en recreanten naar Franeker en omgeving trekken;
  • Versterking van de regionale economie;
  • Franeker, Ster van de Elfsteden, Waddenpoort maken.

Franeker Waddenpoort maakt straks Franeker en omgeving nog aantrekkelijker om te verblijven en recreëren.

Bericht Leeuwarder Courant 31 maart 2015

Binnenkort gaat de schop de grond in voor acht plannen van het project Franeker Waddenpoort. Een van de eerste en grootste projecten is de vervanging van de Stationsbrug. De nieuwe brug wordt hoger en breder. De zestig jaar oude Stationsbrug wordt gesloopt. De werkzaamheden rond de brug beginnen in april met het verleggen van nutsvoorzieningen en rioleringen. De nieuwe brug moet in december 2015 klaar zijn voor gebruik. Vanaf juni begint de herinrichting van het Oud Kaatsveld en de vervanging van de Oosterpoortsdam richting de oude binnenstad door de Oosterpoortsbrug. In augustus wordt gestart met de aanleg van passantenplaatsen langs het Noorderbolwerk. Deze werkzaamheden moeten in februari 2016 klaar zijn. Alle plannen samen, een investering van 20 miljoen euro, moeten er voor zorgen dat Franeker beter bereikbaar wordt voor watersporters en aantrekkelijker voor zowel inwoners als toeristen.

Programmacoördinatie

In de uitvoering van het programma hebben de provincie Fryslân en de gemeente Franekeradeel behoefte aan een programmacoördinator. Deze zal optreden als eindverantwoordelijke voor van het programma de realisatie binnen de gestelde kaders, zoals vastgelegd in de bestuursovereenkomst. ViSchi heeft deze opdracht verworven en treedt met ingang van 1 april als projectcoördinator op. Wij stemmen de verschillende onderdelen van het programma op elkaar af en zijn eindverantwoordelijk voor de in- en externe communicatie. Door eventuele voorkomende onduidelijkheden en problemen op te lossen moet tenslotte worden bijgedragen aan de gewenste samenwerking die moet leiden tot een succesvolle realisatie van het programma.

ViSchi is er trots op dat zowel de provincie Fryslân als de gemeente Franekeradeel voldoende vertrouwen in ons hebben om deze centrale rol in het programma aan ons toe te vertrouwen.

Bel voor meer informatie over het programma en onze activiteiten Martin Visser (06 13602506).

Naar het overzicht