ViSchi verwerft raamcontract Ede

08 december 2015

Preferred supplier gemeente Ede

De gemeente Ede wilde meerdere preferred suppliers selecteren voor de uitvoering van dienstverlening in diverse specialismen. De shortlist die zij zo tot stand wilde brengen moest garant staan voor een grote mate van flexibiliteit in de benodigde dienstverlening voor de afdelingen Programmering en Onderhoud van de cluster Leefomgeving en Veiligheid. ViSchi Management en Advies is er trots op dat zij tot de geselecteerde partijen behoort.

Ede

De gemeente Ede wordt gekenmerkt door groen,gezond en sportief, de thema’s waarmee Ede zich profileert. Ede heeft ruim 110.000 inwoners en bestaat naast Ede uit een aantal dorpen, te weten Bennekom, De Klomp, Ederveen, Harskamp, Lunteren, Otterlo en Wekerom. De ambtelijke organisatie bestaat uit 850 medewerkers.

Afdelingen Programmering en Onderhoud

De afdelingen Programmering en Onderhoud zijn beide actief in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Dat beheer wordt gezien als onderdeel van het duurzaam in stand houden van de buitenruimte gedurende de gehele levenscyclus van de verschillende elementen van die openbare ruimte. Van de eerste aanleg tot en met het groot onderhoud en vervanging aan het einde van de levensduur. Het beheerproces, dat verloopt vanuit visie & beleidskaders via programmering naar uitvoering, is als leidend principe gehanteerd bij de inrichting van de organisatie.

De afdeling Programmering gaat uit van de vastgestelde beleidskaders om tot programmering van de benodigde onderhoudswerkzaamheden te komen. Daarmee vertaalt de afdeling het beleid onder meer in beheerplannen, waar vanuit een meerjarenplanning voor groot onderhoud en vernieuwing wordt opgezet.

Binnen de afdeling Onderhoud zijn twee teams actief: Wijkbeheer en Wijkuitvoering. Het team Wijkbeheer is verantwoordelijk voor de voorbereiding van het regulier onderhoud en de voorbereiding en uitvoering van het service onderhoud. Het regulier onderhoud wordt wijkgericht opgepakt en qua uitvoering door Wijkbeheer opgedragen aan het team Wijkuitvoering ofwel aan derden.

Beide afdelingen hebben regelmatig behoefte aan ondersteuning bij haar werkzaamheden, waartoe een raamovereenkomst is gesloten met meerdere dienstverleners, waaronder ViSchi Management en Advies.

Raamovereenkomst

De raamovereenkomst is gelet op de aard en omvang opgedeeld in 3 percelen. ViSchi heeft ingeschreven voor 2 daarvan, te weten Perceel 1 – Algemeen en Perceel 2 – Programmering. Het eerste perceel is gericht op proces- en projectleiding, advisering over organisatie c.q. bedrijfsvoering, opstellen van beheerplannen en communicatieadvies. Het tweede perceel heeft betrekking op de programmering in de breedste zin van het woord en behelst alle benodigde specialismen, zoals wegen, riolering en groen. ViSchi is raamcontractant geworden in beide percelen.

De looptijd van de raamovereenkomst is in beginsel 2 jaar met de mogelijkheid om deze 2 keer met 1 jaar te verlengen. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de gemeente Ede!

Bel voor meer informatie over deze raamovereenkomst Martin Visser (06 13 60 25 06).

Naar het overzicht