Tijdelijke vervanging programmamanager Zoetermeer

22 oktober 2015

Om te voorkomen dat er binnen het programmamanagement discontinuïteit optreedt als gevolg van langere afwezigheid van de programmamanager is aan ViSchi Management en Advies opgedragen  te voorzien in de tijdelijke vervanging van haar.

Zoetermeer

Waar het gaat om de huidige omvang van de stad is Zoetermeer een jonge stad, maar als boterdorp kent Zoetermeer een veel langere historie. Voor 1100 was er al sprake van een vissersdorpje Zoetermeer. Vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw is dat het boterdorp van toen uitgegroeid tot de huidige omvang. Een stad met circa 124.000 inwoners en een oppervlak van 3.705 ha.

Programmamanagement

Stadsbeheer Zoetermeer stelt zich ten doel om de werkzaamheden in het kader van het groot onderhoud te plannen in een meerjarig , integraal, wijkgericht programma. Door de Programmamanager van Stadsbeheer worden de programma’s van de verschillende disciplines (wegen, riolering, groen, kunstwerken, openbare verlichting etc.) en externe programma’s (nutsbedrijven, ruimtelijke ontwikkelingen en herontwikkelingen) in nauwe samenspraak met de diverse beheerders samengebracht en geprogrammeerd tot één integrale planning. Het groot onderhoud van die disciplines worden voor de korte termijn (1 tot 2 jaar) en de middellange termijn (3 tot 5 jaar) in samenhang gebiedsgericht ingepland, met een doorkijk naar de langere termijn (na 5 jaar). De synergie die hiermee wordt bereikt levert kostenbesparingen op, maar ook beperking van de negatieve maatschappelijke effecten, zoals overlast voor bewoners en bedrijven.

Programma 2016 en nieuwe programmering

In de tijdelijke vervanging van de programmamanager zal ViSchi Management en Advies zich in algemene zin bezighouden met het overall programmanagement en daartoe de afstemming met alle stakeholders binnen de afdeling verzorgen. Als eerste zal hierbij worden gezorgd dat de afronding van het programma 2016 plaatsvindt. Dat wil onder andere zeggen dat de doorvertaling van dat programma naar de uitvoering wordt verzorgd en het programma wordt gedeeld met andere afdelingen in het concern, alsmede de externe stakeholders. Hierbij is het hoe dan ook van belang om de communicatie op orde te houden en het inmiddels door Programmamanagement opgebouwde in- en externe netwerk te bestendigen c.q. verder uit te bouwen. De ambitie van de afdeling Stadsbeheer is om half volgend jaar al de hoofdcontouren voor het meerjarige programmering 2017-2021, met een doorkijk voor de langere termijn, op orde te hebben.

Bel voor meer informatie over Programmamanagement en onze ondersteuning Wilco van Schie (06 20 83 10 71).

Naar het overzicht