Opdracht teamontwikkeling Stadsbeheer Purmerend

05 april 2015

Op 3 april zijn we gestart met de uitvoering van de opdracht voor de ondersteuning van de doorontwikkeling van de teams Projectmanagement en Advisering & Techniek van de afdeling Stadsbeheer van Purmerend.

Omdat de ontwikkeling van de teams Projectmanagement en Advisering & Techniek van Stadsbeheer Purmerend nadrukkelijk aan elkaar is verbonden, wilden de teammanagers komen tot een gezamenlijke aanpak in de professionalisering van de bedrijfsvoering en de medewerkers. Door een verkenning van de ambities, de doelen en de koers moet een gedeeld beeld over “de stip op de horizon” tot stand worden gebracht. ViSchi heeft een voorstel gedaan voor de expeditie die moet leiden tot dat resultaat en heeft nu opdracht gekregen om die expeditie met het management en de teams uit te voeren. Het traject is uitgewerkt in meerdere parallelle sporen, die vanzelfsprekend uiteindelijk samenkomen.

Expeditie teammanagers
De expedities met de 2 teammanagers bestaan uit individuele sessies, waarin persoonlijke visie, doelen en ambities ten aanzien van de teams en het collectief diepgaand op tafel worden gebracht. Deze inzichten worden vervolgens samengebracht, waarbij het doel is om tot één collectieve doelstelling te komen voor wat betreft de ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers. Daarbij blijft overigens voldoende ruimte voor teamspecifieke doelen.

Expeditie teams
De expeditie met de medewerkers vindt plaats in twee parallelle trajecten met de beide teams. In een tweetal workshops wordt de huidige situatie behandeld, de veranderende organisatorische, maatschappelijke en inhoudelijke context bediscussieerd en een toekomstbeeld geschetst.

Sporen komen samen
De uitkomsten van de expedities van de teams worden met de respectievelijke teammanagers besproken en bediscussieerd. Het is hierbij echt de bedoeling om tot een gedeeld beeld te komen van “de stip op de horizon”. In een slotsessie met de twee teams gezamenlijk worden niet alleen de visie, doelen en ambities collectief gemaakt, maar komen ook de teamspecifieke doelen op tafel. Deze sessie moet vervolgens leiden tot een collectief beeld over de aanpak.

Planning
Het traject zal in de komende maanden worden uitgevoerd en de verwachting is dat de rapportage met de conclusies over de beoogde organisatieontwikkeling van beide teams, alsmede de consequenties daarvan voor de medewerkers, rond de zomer door ViSchi zal worden afgerond.

Bel voor meer informatie over deze opdracht en onze aanpak Martin Visser (06 13602506).

 

Naar het overzicht